уторак, 4. август 2015.

СПОК 2015


Србомрзна безбожничка медијска хајка на наш камп није нас ни најмање поколебала. Трећи Светолазаревски камп - СПОК 2015. одржан је у своје време без обзира на претрпљене прогоне и психичку тортуру родитеља полазника Светолазаревог кампа као и саме деце, који су непотребно испитивани од стране полиције и социјалних радника. Испало је да у сопственој отаџбини Србин не сме да негује свој традиционални вековечни верско - национални дух. Но, потрудићемо се да безумље квислиншких медија и политичара предамо забораву и да непоколебиво кроз наш Светолазаревски камп наставимо неговати код наше омладине Српски завет верности Богу, краљу и отачаству.


Активности СПОКа већ су се већ увелико усталиле. Поред упражњавања класичних скаутско извиђачких вештина и верске и родољубиве наставе ове године је уведен Светолазаревски вишебој који у ствари представља право спортско такмичење што спретнијег и бржег савладавања разних препрека на за то посебно постављеном полигону.
Шумска света литургија, исповест и причешће полазника Светолазаревог кампа заузима најважније место у десетодневном животу СПОКа.
Интересантно је било и предавање волонтера Ђолета о историјском развитку лука и стреле, њиховим врстама и правилном начину употребе.

Планинарска шетња до Микуљског кањона и наше пећине постала је традицијална активност СПОКа, и то веома вољена и прихваћена. Ове године смо се задовољили само шетњом до ње и у њој кратким боравком. Многима је било жао што нисмо у пећини провели надасве занимљиву ноћ као прошле године. 

Овогодишњи СПОК је посебан и због тога што га је посетио четнички војвода Миша из Ваљева са којим су полазница Светолазаревог кампа имали прилику да разговарају и да му постављају разна питања везана за савремено и старо четништво и њихову ослободилачку борбу. Заједно са војводом Мишом споковци су отпевали пар четничких песама толико надахнуто да је војвода незадрживо заплакао.

Слава милостивом Богу и честитом кнезу Лазару! СПОК 2015. је веома успешно окончан. Оно што је најважније сви учесници кампа су презадовољни и једва чекају следећи сусрет за годину дана у исти време и на истом месту. 

Нема коментара:

Постави коментар