Идеали


Бити у исти мах и непокоран и послушан: непокоран овом свету, а послушан Богу и унутарњем жубору Светолазаревског Видовдана који сваког Срба у души зове ка хришћанској Слободи: "Јер ви сте, браћо, на Слободу позвани" (Гал. 3,13). Одрицати се у исти мах царства земаљског ради Царства небеског, али до краја борећи се за царство земаљско, са свешћу да већ сада и овде у њему почиње Царство Небеско. Дај, Боже, да се те златне чежње дубоко укорене у наше душе више него дисање. Дај, Боже, да живимо за ту Слободу и да умиремо греху и смрти, еда се ослободимо Слободом Твојом Господе.

Нека буде борба непрестана! Борба верности светој круни Немањића - за српску слогу; Борба против греха - за Царство Небеско и борба за православну душу и дух Србије, за српску светост - Светосавље! Борба за ове идеале и без коначне победе је српски Спас и српска Слобода. Нека буде борба непрестана, нека се и наш мир и наш рат боре за Српског самодржавног Краља и Крст Часни и Слободу Златну, и данас када смо поражени. Наша борба поново почиње, она није завршена и никада се неће завршити. 

3 коментара:

  1. Postovani braco i sestre.Na ex-yu forumu Diskusije.net, otvorio sam na temi Religija podtemu "Ziloti u Srbiji".Nadam se da mi necete zameriti sto sam tu postavio par postova o Vasem Manastiru? Ukoliko zelite da ostavite neko svoje misljenje, objasnjenje ili zelju za otvaranjem posebne teme, izvolite na: http://www.diskusije.net/religija/ziloti-u-srbiji-17011/strana2.html

    ОдговориИзбриши