субота, 18. август 2018.

ШЕСТИ ПО РЕДУ СВЕТОЛАЗАРЕВСКИ КАМП, СПОК 2018



Десет дана СПОК-а - 2018. прошло је за трен ока преиспуњено богатим активностима, корисном наставом, спортом, уметношћу, духовношћу, незаборавним дружењем, песмом, игром али и веома занимљивим планинским авантурама.
Полазнике СПОК-а подучавали су и обучавали, поред уобичајених и нови, први пут пристигли, наставници и инструктори који су овогодишњи камп обележили посебношћу. СПОК је ове години био посвећен стогодишњици убиства Руске Царске породице Романов (1918-2018).

Мисија СПОК-а је и ове године испуњена. За ових десет дана, попут снажног ветра, СПОК је дунуо у једра лазареваца духовни, морални и патриотски подстрек који ће их, ако Бог да, дуго и силовито водити сигурним курсом Светосавских идеала пресецајући пучину узбурканих таласа житејског мора до следеће године. Обавезни смо да кроз СПОК нашој деци и омладини помогнемо да сачувају свој Светосавски и Светолазаревски идентитет. Омладини је потребна помоћ у одлучном отпору против савременог агресивног испирања мозгова секуларизмом, либерализмом, понижавајућим пацифизмом, развраћањем душе, тела и осећања, денационализацијом свести и дехристијанизацијом душе. Обнова и опстанак Српског народа зависи од преданог рада са нашом омладином. Са вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Нека прегалаштву СПОК-а буду на помоћ Вишњи Бог и свети честити српски кнез Лазар, Косовски великомученик. Съ нами Богъ!

Нема коментара:

Постави коментар