субота, 9. август 2014.

ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ УСЛОВА ЗА ПРИМАЊЕ ПОЛАЗНИКА И ОСОБЉА СПОК-а

До медијске хајке на наш Светолазарев Православни Омладински Камп (СПОК) која му је узгред дала и велики публицитет ми смо као полазнике кампа имали само децу верника Српске Истински Православне Цркве коју као и њихове родитеље већином добро познајемо. Такође, и особље СПОК-а састављено је од проверених верника Српске ИПЦ. Ових дана док траје медијска хајка на СПОК имамо случај да родитељи које не познајемо пријављују своју децу за учешће у СПОК-у. Десетодневно трајање кампа подразумева да ми на себе преузимамо потпуну одговорност за децу која су нам предата те је неизоставно потребно да свако дете и  родитеље које не познајемо упознамо. Ради овакве новонастале ситуације дужни смо да свима заинтересованима дамо следеће инструкције: У вези пријава деце за учешће у Светолазаревом Православном Омладинском Кампу обавештавамо родитеље који нису верници Српске Истински Православне Цркве да је неопходно да заједно са децом кандидатима за полазнике СПОК-а успоставе контакт са неким од свештеника Српске ИПЦ ради упознавања са родитељима и будућим полазницима СПОК-а. Без препоруке неког од свештенства Српске ИПЦ ми нисмо у могућности да примимо пријаву за учешће у кампу непознате деце од непознатих родитеља.
Ово се исто односи и на особље СПОКа. Свако ко хоће да се пријави као члан особља СПОК-а било као предавач, инструктор или помагач (на волонтерском принципу рада) то може учинити само уз препоруку неког од свештеника Српске ИПЦ. Критеријуми за примање у особље СПОК-а су строги. Особље СПОК-а треба да буде пристојно, побожно, да не пуши, не пије и да не псује.

У вези свих информација контактирајте нас на нашу електронску поштанску адресу и бићете упућени на вама најближег свештеника СИПЦ.

svetilazarkam@gmail.com

Нема коментара:

Постави коментар